Arriva

COMPANY CASE
(Case for Dutch-speaking students only)

Arriva Nederland maakt deel uit van de Britse Arriva Group waar Deutsche Bahn eigenaar van is. De Arriva Group is als exploitant van personenvervoer met zo’n 62.500 medewerkers actief in 14 Europese landen.Arriva Nederland maakt deel uit van de Britse Arriva Group waar Deutsche Bahn eigenaar van is. De Arriva Group is als exploitant van personenvervoer met zo’n 62.500 medewerkers actief in 14 Europese landen.

Arriva is actief in heel Nederland. In cijfers uitgedrukt, betekent dat meer dan 500.000 reizen per dag!
Arriva is meer dan alleen bussen en treinen. We buigen ons elke dag opnieuw over uitdagende logistieke vraagstukken, we lopen voorop binnen MaaS (mobility as a Service), we werken aan een modern staaltje techniek, duurzaamheid en diversiteit zijn centrale thema’s, data en ICT worden steeds belangrijker, onze mensen staan centraal en innoveren en initiëren zijn eigenschappen die ons kenmerken.
Maak van je loopbaan een reis vol inspiratie! Innoveren en initiëren zijn eigenschappen die ons kenmerken én zijn van levensbelang om als openbaar vervoersbedrijf voorop te kunnen blijven lopen. We vinden het belangrijk elke dag een beetje beter te worden.

Dit vraagt van onze medewerkers dat zij zich zelf verantwoordelijk voelen voor hun dagelijkse werkzaamheden en persoonlijke ontwikkeling. We gaan ervan uit dat jij met jouw kennis het verschil kan maken.
Als je bij ons werkt, ben je verantwoordelijk voor je eigen carrière en neem je initiatief voor je eigen groei en ontwikkeling. Natuurlijk word je hierin ondersteund en er zijn diverse mogelijkheden: van in- en externe opleidingen en trainingen, loopbaantrajecten tot een mentor of coach.

Daarnaast biedt Arriva mogelijkheden om door te groeien als specialist of in een leidinggevende rol, maar zelfs ook internationaal.


STATISTIEKEN

Sectoren: Data Sience
Vestigingen: 20 in Nederland (200 wereldwijd)
Man-vrouw verhouding: 60-40 %
Aantal werknemers: 5500
Aantal startposities per jaar: 10
Aantal stageposities per jaar: 5
Aantal werkstudenten per jaar: 10
Gemiddelde leeftijd: 44


CASE

Arriva: Mobility Provider of the Future!Arriva:
Mobility Provider of the Future!Arriva is actief in heel Nederland. Arriva Nederland maakt deel uit van de Britse Arriva Group waar Deutsche Bahn eigenaar van is. De Arriva Group is als exploitant van personenvervoer met zo’n 62.500 medewerkers actief in 14 Europese landen.

Workshop Waterstad
Tijdens de workshop gaan we ons richten op het toekomstscenario waarin Arriva verandert in een full mobility provider. We dagen je uit om aan de hand van concrete casuïstiek mee te denken over vernieuwende mobiliteitsconcepten. Het rendabel maken van openbaar vervoer buiten de spits is één van de grootste challenges van Arriva als regionale vervoerder. Kun jij een creatieve en innovatieve oplossing bedenken om de inwoners van Waterstad in de rustige avonduren te laten reizen waarbij de belangen van zowel Arriva als de Gemeente Waterstad behartigd worden?” Met jouw groepje ga je aan de slag met dit complexe vraagstuk dat je uiteindelijk aan ons presenteert.