DNB

COMPANY CASE & SPEEDDATES
(Case for Dutch-speaking students only)

 

Maak het verschil in het hart van onze economie

Maak het verschil in het hart van onze economieStage lopen of net afgestudeerd? Denk dan eens aan De Nederlandsche Bank (DNB). Bij ons werk je aan vertrouwen en financiële stabiliteit.

Cultuur
Je kent ons vast als zakelijk en professioneel. Dat klopt, we nemen onze verantwoordelijkheid en werken nationaal en internationaal nauw samen. Wat je misschien nog niet weet is dat de medewerkers van DNB erg trots zijn op hun werk en dat de sfeer intern informeel is. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn, en die dit uitdragen in wie ze zijn en wat ze doen.

Verschil maken
Wat je kunt en wie je bent zijn voor ons even belangrijk. Je kunt op je eigen manier het verschil maken in het hart van onze economie. Daarvoor krijg je vanaf de start veel verantwoordelijkheden en werk je op het scherp van de snede. Zo kan het zijn dat je meewerkt aan het monetair beleid, meer leert over de werking van financiële markten én bijdraagt aan het toezicht op financiële instellingen. In een internationale context ga je direct inhoudelijk aan de slag, zodat je je razendsnel ontwikkelt. Bij ons kun je je eigen opleidingstraject uitstippelen en deelnemen aan verschillende leertrajecten.

Interesse
Heb je affiniteit met de financiële sector en ben je maatschappelijk betrokken? Studeer je bijvoorbeeld economie, econometrie, rechten, politicologie of wiskunde? Combineer je dit met inzet, creativiteit en daadkracht? Denk dan eens aan onze meewerk- en afstudeerstages, startersvacatures of ons traineeship.


STATISTIEKEN

Sectoren: Data Science, Consulting, Banking, Operations Research
Vestiging: Amsterdam
Man-vrouw verhouding: 60-40 %
Aantal werknemers: 1900
Aantal startposities per jaar: 35
Aantal stageposities per jaar: 80
Aantal werkstudenten per jaar: 20


CASE

Casus duurzaam beleggenCasus duurzaam beleggen
Tijdens deze case kruip je in de huid van de beleggingscommissie van een pensioenfonds. Het bestuur wil haar beleggingsbeleid opnieuw inrichten en moet hierbij rekening houden met een complex wensenpakket van haar deelnemers. De deelnemers willen dat er groen wordt belegd en niet dat hun geld naar de wapen- en tabaksindustrie gaat, zonder dat dit ten koste gaat van het rendement. Kan jij met een gedegen analyse het beleggingsbeleid zo inrichten dat je rekening houdt met de groene wensen van de deelnemers en tegelijkertijd een goed en zeker pensioen waarborgt? Ga de uitdaging aan tijdens de case van DNB!
o   Deel 1: Strategische beleidsvraagstukken
o   Deel 2: Beleid in de praktijk