OC&C Strategy Consultants

AFTERNOON CASE
(Case for Dutch students only)

OC&C Strategy Consultants
Al sinds 1987 is OC&C Strategy Consultants een leidende en mondiale strategisch-adviesbureau dat zich toelegt op helder denkwerk in de meest complexe vraagstukken. Wij helpen topmanagement met de grote vraagstukken op het gebied van bedrijf-, overname- en portfoliostrategie. OC&C’s cliënten behoren tot de meest gerespecteerde bedrijven en private equity-investeerders ter wereld, in sectoren variërend van detailhandel en consumentengoederen tot media, technologie en zakelijke dienstverlening.

Carrièremogelijkheden
Een carrière binnen OC&C Strategy Consultants is geënt op continue groei als strategieconsultant en als persoon. Je start als Associate Consultant met het leren van het vak en het vinden van je plek in een internationale firma. Als je dat machtig bent, word je Consultant en vervul je gaandeweg een meer senior rol in de projectteams en sectorspecialismes. De carrièrestappen daarna brengen je uiteindelijk naar de rol als Partner. De snelheid waarmee jij doorgroeit hangt vooral af van jouw eigen ontwikkeling. In elke fase van je carrière zul je merken dat je wordt uitgedaagd en veel verantwoordelijkheid krijgt. Op elk moment word je ondersteund door continue feedback, specifieke (internationale) trainingen en hulpvaardige collega’s.

Wie zoeken wij?
Talent, toewijding en enthousiasme zijn belangrijker dan wat voor studie je hebt gedaan. Belangrijke trefwoorden zijn: superieure analytische vaardigheden, sterke nieuwsgierigheid, ondernemend, gedreven, volwassen, no-nonsense-mentaliteit. Je moet in teams willen werken en hebt een positief-kritische houding. Je onderscheidt je als toptalent dat door je bijzondere achtergrond op een unieke manier naar vraagstukken kan kijken.

Vacatures
Wij zijn doorlopend op zoek naar afgestudeerden voor een vaste positie als Associate Consultant. Zit je in of begin je bijna aan je masteropleiding, dan kunnen we een plek bieden als Associate Intern of Research Intern. Wil je ons eerst wat beter leren kennen? Doe dan mee aan een van onze events of plan een koffietje in met één van onze consultants. Meer informatie over vacatures en onze events vind je op onze website.

Contactgegevens
Maartje ten Cate (Recruitment Manager)
+316 296 683 64
rotterdam.recruitment@occstrategy.com
www.occstrategy.com/nl


STATISTIEKEN

Sectoren: Strategy Consulting
Vestiging in NL: 1
Vestigingen wereldwijd: 16
Man-vrouw verhouding: 65-35 %
Aantal werknemers in NL: 60
Aantal werknemers buiten NL: 700
Aantal stageposities per jaar: 12
Gemiddelde leeftijd: 25-30


CASE

OC&C is een internationaal, boutique strategie kantoor. We doen pure strategie (geen operationeel werk) en hebben ook een grote Private Equity component. Dit maakt dat ons werk bovengemiddeld analytisch is.

In Rotterdam zijn we een klein kantoor, we werken met zo’n 60 mensen. We groeien hard, en doen veel internationaal werk, maar proberen nog steeds onze intieme kantoorsfeer te houden.

Tijdens de case hopen we je aan de informele manier van samenwerken en persoonlijke sfeer, die OC&C kenmerkt, te laten proeven. Maar ook om je uit te dagen op je analytische vaardigheden. Stel vooral vragen en meng je in de discussie, gezamenlijk problem solven leidt tot de beste resultaten!