OC&C strategy consultants

COMPANY CASE & SPEEDDATES

EY-Parthenon is sinds 1 November OC&C strategy consultants geworden.

OC&C Strategy Consultants
OC&C Strategy Consultants is terug! Het team van 45 consultants (tot voor kort bekend als EY-Parthenon Strategy) legt zich puur en alleen toe op strategieadvies en beantwoordt daarmee de meest complexe vragen op het gebied van bedrijf-, overname- en portfoliostrategie. Vanuit het Groothandelsgebouw in Rotterdam adviseren wij cliënten in een veelvoud aan sectoren, van participatiemaatschappijen en fondsen tot bedrijven in detailhandel, dienstverlening, technologie en logistiek. Samenwerking met de andere 11 OC&C-kantoren wereldwijd wordt vaak gezocht om de meest interessante cliënten te bedienen en consultants de beste leerervaring te bieden.

Wie zoeken wij?
Talent, toewijding en enthousiasme zijn belangrijker dan wat voor studie je hebt gedaan. Belangrijke trefwoorden zijn: superieure analytische vaardigheden, sterke nieuwsgierigheid, ondernemend, gedreven, volwassen, no-nonsense-mentaliteit. Je moet in teams willen werken en hebt een positief-kritische houding. Je onderscheidt je als toptalent dat door je bijzondere achtergrond op een unieke manier naar vraagstukken kan kijken.

Carrièremogelijkheden
Een carrière binnen OC&C Strategy Consultants is geënt op continue groei als strategieconsultant en als persoon. Je start als Associate Consultant met het leren van het vak en het vinden van je plek in een internationale firma. De carrièrestappen daarna brengen je uiteindelijk naar de rol als Partner. De snelheid waarmee jij doorgroeit hangt vooral af van jouw eigen ontwikkeling. In elke fase van je carrière zul je merken dat je wordt uitgedaagd en veel verantwoordelijkheid krijgt. Je wordt ondersteund door continue feedback, specifieke (internationale) trainingen, hulpvaardige collega’s en uitwisselingen met onze cliënten of zusterkantoren.

Kennismakingsmogelijkheden
Voor je daadwerkelijk bij ons komt solliciteren, is het goed om een beeld te vormen van het werk bij OC&C en voornamelijk haar mensen. OC&C organiseert zelf regelmatig eendaagse Strategy Course’s en meerdaagse Business Courses. Voor veel andere inhousedagen kun je je opgeven via je studie- of studentenvereniging. Kijk voor alle kennismakingsmogelijkheden op de website.

Vacatures
Wij zijn doorlopend op zoek naar afgestudeerden voor een vaste positie als Associate Consultant. Zit je in of begin je bijna aan je masteropleiding, dan kunnen we een plek bieden als Associate Intern of Research Intern. Meer informatie vind je op onze website.

Contactgegevens
Boy Bos (recruiter)
010-2175555
rotterdam.recruitment@occstrategy.com
www.occstrategy.com/nl


STATISTIEKEN

Sectoren: Strategy Consulting
Vestiging: 1
Man-vrouw verhouding: 60-40 %
Aantal werknemers: 60
Aantal startposities per jaar: 12-14
Aantal stageposities per jaar: 12-16
Gemiddelde leeftijd: 28


CASE

Assessing the Bols genever investment opportunity
“Financieel dagblad, December 10th, 2020 – Spirits producer Bols will soon change ownership again
AMSTERDAM – The French beverage company Rémy Cointreau wants to get rid of Bols. It is unclear whether the Dutch daughter will be sold completely or in parts. […]”
Stel je voor: je werkt bij OC&C en je leest dit artikel in de ochtend. Waarschijnlijk verwacht je een email van één van de partners om je te vertellen dat je met dit project aan de slag gaat: het assisteren van één van de potentiele kopers van Bols bij het beoordelen van deze investeringsmogelijkheid. Een grote brouwerij heeft interesse getoond in Bols: kan jij bedenken welke voordelen een sterke drank producent heeft na overname door deze brouwerij? Dit is precies wat je gaat doen tijdens onze case workshop. Tijdens deze workshop ga je meer leren over het werk van een strategie consultant door het oplossen van de case: het probleem structureren, nadenken over welke analyses je zou kunnen doen en het formuleren van een op feiten gebaseerde strategie.