ROLAND BERGER

CASE & SPEEDDATES
(Case For Dutch-speaking students only)

Ondernemend Strategiehuis
Roland Berger is een internationaal strategisch adviesbureau. De firma behoort tot de top-3 van strategieadviseurs in Europa, wereldwijd tot de top-5. Er werken circa 2400 consultants in 50 kantoren verspreid over 34 landen. Wij helpen ondernemers de economie van de 21e eeuw vorm te geven. Wij ondersteunen onze klanten bij het realiseren van snelle en stabiele groei. Wij zijn zelf ondernemers en begrijpen onze klanten. Hun uitdagingen maken wij tot de onze, en we leveren altijd een implementeerbaar resultaat. Dat zie je terug in onze waarden: Ondernemerschap, Empathie en Excellentie. Daarmee creëren we waarde op een duurzame en meetbare wijze.

Onze Mensen
Ondernemerschap is een attitude. Goede strategy consultants zijn meer dan slimme analisten en strategen; zij overtuigen op inhoud, creativiteit en persoonlijkheid. Onze consultants hebben uitstekende resultaten behaald op de universiteit en hebben naast hun studie veel activiteiten ondernomen. Onze cultuur staat bekend als energiek, collegiaal, ondernemend, professioneel en scherp.

Jouw Carrière
Vanaf de eerste dag werk je aan strategische projecten voor, en mét, klanten in diverse industrieën. Je krijgt je eigen verantwoordelijkheden en we verwachten dat je jezelf continu blijft ontwikkelen. We bieden je een intellectueel stimulerende werkomgeving in een snelgroeiende onderneming. Met je Master-titel op zak start je je carrière als Junior Consultant. Ben je nog niet helemaal afgestudeerd? Dan is een meewerkstage van 3 maanden wellicht de beste optie om aan het vak te proeven.

Wie?
Roland Berger zoekt academici met sterke analytische vaardigheden, affiniteit met strategy consulting, ondernemerszin en een klik met ons kantoor. Een specifieke studie is niet van belang, diversiteit binnen ons kantoor wel. Niet voor niets luidt het credo ‘It’s character that creates impact!’


STATISTIEKEN

Sectoren: Automotive, Consumer Goods, Retail & Agribusiness, Energy & Utilities, Financial Services, Industrial Products & Services, Technnology, Media & Telcos, Transportation, Pharma & Healthcare & Strategy Consulting
Vestiging: Amsterdam
Man-vrouw verhouding: 60-40 %
Aantal werknemers (in Nederland): 120
Aantal startposities per jaar: 15-20
Aantal stageposities per jaar: 8-16
Gemiddelde leeftijd: 31


CASE

Wil jij ervaren wat het vak strategy consultant inhoudt? En wil jij je tanden in een case zetten? Doe
dan mee aan de workshop van Roland Berger en stap in de rol van strategy consultant. Tijdens de
workshop ga je in een team van medestudenten en Roland Berger consultants aan de slag met een
strategisch vraagstuk. De workshop is de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met het vak
van strategy consultant in het algemeen en Roland Berger in het bijzonder. Geïnteresseerd? Meld je
dan nu aan en wellicht zien wij elkaar!