ROLAND BERGER

MORNING CASE

Roland Berger is een internationaal strategisch adviesbureau met circa 2.400 medewerkers in 52 kantoren verspreid over 35 landen. In Europa behoort de firma tot de top 3 van strategieadviseurs en wereldwijd tot de top 5. Roland Berger werd in 1967 in München opgericht en heeft sinds 2002 een Nederlandse vestiging in Amsterdam met op dit moment 120 medewerkers. 

Het meest ondernemende strategiehuis
Roland Berger helpt ondernemers de economie van de 21e eeuw vorm te geven. Wij ondersteunen onze klanten bij het realiseren van snelle en stabiele groei, betere marges en een grotere ondernemingswaarde. Wij zijn zelf ondernemers en begrijpen onze klanten. Wij maken hun uitdagingen tot de onze en leveren altijd een implementeerbaar resultaat. Dat zie je terug in onze waarden: ondernemerschap, empathie en excellentie. Daarmee creëren we waarde op een duurzame en meetbare wijze. 

Onze mensen
Ondernemerschap is een attitude. Goede management consultants zijn meer dan slimme analisten en strategen. Zij overtuigen op inhoud, creativiteit en persoonlijkheid. De ervaringsachtergronden bij Roland Berger zijn divers en de cultuur van het Nederlandse kantoor staat bekend als jong, energiek, collegiaal, ondernemend, professioneel en scherp. 

De kandidaat
Roland Berger zoekt academici met sterke analytische vaardigheden, affiniteit met strategy consulting, ondernemerszin en een klik met ons kantoor. Een specifieke studie is niet van belang, diversiteit binnen ons kantoor wel. Heb je een universitaire opleiding (bijna) afgerond met uitstekende resultaten en daarnaast noemenswaardige nevenactiviteiten vervuld? En bovenal, heb je zin om je handen uit de mouwen te steken om ons kantoor in Amsterdam verder te laten groeien? Dan zien wij je graag langskomen!


STATISTICS

Sectors: Strategy Consulting
Locations in NL: 1
Locations outside NL: 35
Number of employees (in Holland): 120
Number of employees (outside Holland): 3500
Number of starting positions per year: no limit
Number of internship positions per year: no limit
Number of working students per year: no limit
Average age: 30


CASE

Consulting Games – spel waarbij je informatie krijgt over hoe prijs differentiatie invloed heeft op het aantal sales ten opzichte van de concurrentie. Samen met jouw groepje is het doel om het Nederlandse concertgebouw onder jongeren beter onder de aandacht te krijgen.