Sprenkels & Verschuren

MORNING CASE & AFTERNOON SPEEDDATES

Bij Sprenkels & Verschuren zijn wij dagelijks bezig om complexe vraagstukken op het terrein van pensioenen, beleggen, verzekeren en risicomanagement terug te brengen tot de kern. Lange rapporten vol met tabellen, cijfers en analyses voldoen zelden direct aan de klantvraag. Onze uitdaging is om de klant met behulp van een begrijpelijk advies het juiste inzicht te geven, zodat de klant zelf een beslissing kan nemen. Op dit moment werken er ongeveer 80 mensen bij Sprenkels & Verschuren.

Wij kennen een platte organisatiestructuur waarbij consultants en partners bij elkaar op de kamer zitten. Dit maakt kennisdeling eenvoudig en zorgt ervoor dat we weten wat er bij elkaar enbij klanten speelt. Consultants in onze organisatie zijn betrokken bij verschillende klanten. Door de verscheidenheid aan werkzaamheden zal je enerzijds je technische kennis en analytische vaardigheden ontwikkelen.
Anderzijds word je uitgedaagd ook je communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. In ons werk staat namelijk het klantcontact centraal.


STATISTICS

Sectors: Actuarial Sciences, Banking, Data Science, Strategy Consulting
Locations in NL: 2
Male-female ratio: 70-30 %
Number of employees (in Holland): 75
Number of starting positions per year: 5
Number of internship positions per year: 2
Number of working students per year: 5
Average age: 33


CASE

Na een globale pandemie, houdt nu een oorlog de geopolitiek in spanning. Inflatie loopt op, rente stijgt en de financiële markt staan op z’n kop. Deze ontwikkelingen hebben een grote impact op de financiële positie van het pensioenfonds. Maar dit zijn nog niet eens de enige risico’s! In deze casus kruipen jullie in de huid van het bestuur van het pensioenfonds en de strategische adviseurs. Hoe gaan we beleggen? Met welke risico’s moeten we rekening houden en aan welke knoppen kunnen we draaien om een zo goed mogelijk pensioen te realiseren?