Triple A – Risk Finance

COMPANY CASE & SPEEDDATES

 

Triple A Risk Finance is een onafhankelijk en innovatief consultancybedrijf gespecialiseerd op het gebied van actuariaat en risicomanagement, opgericht in 2006 en gevestigd in Amsterdam. Triple A is een bedrijf met een platte structuur en enthousiaste jonge professionals. Mede door de korte lijnen met het management is er volop ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Dit geeft onze medewerkers de kans om buiten de gebaande paden te gaan en de vaak kwantitatief uitdagende opdrachten met een creatieve benadering op te lossen.

Wat doet Triple A – Risk Finance
We werken vanuit vier business lines: Pensions, Insurance, Risk & Strategy Consulting en Banking. Onze klanten variëren van grote multinationals tot kleine ondernemingen onder te verdelen in banken, verzekeraars, pensioenfondsen, pensioenuitvoerders en werkgevers. Voorbeelden van werkzaamheden zijn onder andere:
– Ontwikkeling van actuariële projectiemodellen
– Uitvoering van risicoanalyses
– Waardering van pensioencontracten
– Advisering over nieuwe pensioenregelingen
– Asset & liability management en Verslaglegging

Een standaard carrièrepad bestaat dan ook niet binnen Triple A. Je ontwikkelt je als risk professional met je eigen accenten. Kortom, we bieden uitgebreide mogelijkheden tot een zeer uitdagende carrière in de consultancy op het gebied van actuariaat en risicomanagement.

Hoe is de werksfeer bij Triple A – Risk Finance?
Triple A – Risk Finance is volop in ontwikkeling en bestaat uit een team van 130 mensen. Het is het gevolg van de unieke dynamiek binnen Triple A: een gevoel van ondernemerschap en vastberadenheid om samen ergens voor te gaan. De dynamiek vind je binnen het hele bedrijf terug in de manier van werken en de sfeer op kantoor. De omgang met collega’s is open en informeel, en tegelijkertijd gaan we met z’n allen voor het beste resultaat.


STATISTIEKEN

Sectoren: Actuarial Science, Banking, Strategy Consultinig & Data Science
Vestigingen: Amsterdam & Apeldoorn
Man-vrouw verhouding: 75-25 %
Aantal werknemers (in Nederland): 130
Aantal startposities per jaar: 15
Aantal stageposities per jaar: 10
Aantal werkstudenten per jaar: 12
Gemiddelde leeftijd: 35


CASE

Bij het bouwen van modellen om kredietvoorzieningen te bepalen, komt in de praktijk een hoop kijken: welke methodologie heeft de voorkeur welke riskdrivers voedt het model en aan de hand van welke metrics scoor je opties? In de Triple A – Risk Finance case ga jij aan de slag met een voorgebouwd model in python en werk je een voorstel uit voor welke macro-economische riskdriver(s) de klant zou moeten kiezen. Hierbij duik je in de wereld van de consultant en werk je mee aan een realistisch voorbeeld uit de praktijk.