Triple A – Risk Finance

MORNING FAIR & AFTERNOON CASE
(The Case is for Dutch students Only)

Wie is Triple A – Risk Finance?

Triple A – Risk Finance is een onafhankelijk en innovatief consultancybedrijf gespecialiseerd op het gebied van actuariaat en risicomanagement, opgericht in 2006 en gevestigd in Amsterdam. Triple A is een bedrijf met een platte structuur en enthousiaste jonge professionals. Mede door de korte lijnen met het management is er volop ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Dit geeft onze medewerkers de kans om buiten de gebaande paden te gaan en de vaak kwantitatief uitdagende op- drachten met een creatieve benadering op te lossen. Wat doet Triple A – Risk Finance? We werken vanuit vier business lines: Pensions, Insurance, Risk & Strategy Consulting en Banking. Onze klanten variëren van grote multinationals tot kleine ondernemingen onder te verdelen in banken, verzekeraars, pensioenfondsen, pensioenuitvoerders en werkgevers. We werken vanuit ons eigen kantoor en op locatie bij de klant. Voorbeelden van werkzaamheden zijn onder andere:

  • Ontwikkeling van actuariële projectiemodellen
  • Uitvoering van risicoanalyses
  • Waardering van pensioencontracten
  • Advisering over nieuwe pensioenregelingen
  • Asset & liability management
  • Verslaglegging

Een standaard carrièrepad bestaat dan ook niet binnen Triple A. Je ontwikkelt je als risk professional met je eigen accenten. Kortom, we bieden uitgebreide mogelijkheden tot een zeer uitdagende carrière in de consultancy op het gebied van actuariaat en risicomanagement. Hoe is de werksfeer bij Triple A – Risk Finance? Triple A – Risk Finance is een jong en dynamisch bedrijf. Dat geldt zowel voor het bedrijf zelf, als voor de mensen die er werken: de gemiddelde leeftijd van de consultants ligt rond de 35 jaar. Het bedrijf is volop in ontwikkeling en bestaat uit een team van 100 mensen. Het is het gevolg van de unieke dynamiek binnen Triple A: een gevoel van ondernemerschap en vastberadenheid om samen ergens voor te gaan. De dynamiek vind je binnen het hele bedrijf terug in de manier van werken en de sfeer op kantoor. De omgang met collega’s is open en informeel, en tegelijkertijd gaan we met z’n allen voor het beste resultaat.


STATISTIEKEN

Sectoren: Actuarial Science & Banking & Data Science & Strategy Consulting
Vestigingen in Nederland: 1
Vestigingen buiten Nederland: 3
Man-Vrouw verhouding: 75-25 %
Aantal werknemers (in Nederland): 145
Aantal werknemers (buiten Nederland): 50
Aantal startposities per jaar: 15
Aantal stageposities per jaar: 10
Aantal werkstudenten per jaar: 8
Gemiddelde leeftijd: 33


CASE
Je zult als deelnemer aan onze case plaatsnemen in het bestuur van een middelgrote verzekeraar. Samen met je collega bestuursleden ga je onder leiding van onze consultants de ORSA-game spelen. Hierbij wordt van je gevraagd om als bestuurder adequaat te reageren op verschillende financiële, verzekeringstechnische en strategische risico’s die zich in de komende jaren kunnen voordoen. Klimaat speelt hierin een belangrijke rol. Uiteraard mag je hierbij nooit de lange termijn doelstellingen van je bedrijf uit het oog verliezen. De game vereist van jou een combinatie van strategisch inzicht, financiële kennis en analytische vaardigheden. Eigenschappen die ook in ons dagelijks werk van essentieel belang zijn.